Ingredients
- 2 small Tomatoes (chop and mash well with hands) ·
- 1 and 1/2 cups Water
- 1/2 tsp Turmeric powder
- 1 Small lemon size soaked in water Tamarind
- Coriander Leaves to garnish
- 2 tbsp MAYORI'S CONSCIOUS RAS-SOI Rasam Powder
- 1/2 tsp Mustard seeds
- A pinch of Turmeric
- Few Curry leaves
- 2 Garlic Cloves (roughly pounded with the peel)
- 10-15 curry leaves
- Salt to taste
Directions to Make
- Add the mashed tomatoes to the tamarind water with turmeric powder.
- In a kadai, heat 2 tsp of oil, add mustard seeds, hing, garlic cloves and few curry leaves.
- As they splutter, pour the tomato and tamarind water.
- Add MAYORI'S CONSCIOUS RAS-SOI Rasam Masala and let it boil for 5 to 7 minutes till the raw smell leaves.
- Add required salt.
- Add chopped coriander leaves and switch the gas off.
सामग्री
- 2 छोटे टमाटर (काट लें और हाथों से अच्छी तरह से मसल लें)
- 1 और 1/2 कप पानी
- 1/2 छोटा चम्मच हल्दी पाउडर
- भीगी हुई इमली (एक नींबू जितनी)
- धनिया पत्ती गार्निश करने के लिए
- 2 बड़े चम्मच MAYORI'S CONSCIOUS RAS-SOI रसम पाउडर
- 1/2 छोटा राई
- एक चुटकी हल्दी
- 10-15 कुछ कढ़ी पत्ते
- 2 कली लहसुन
- नमक स्वादअनुसार
बनाने की विधि
- इमली का पानी, हल्दी पाउडर के साथ मसला हुआ टमाटर डालिये।
- एक कड़ाही में, 2 टीस्पून तेल गरम करें, सरसों के बीज, हिंग, लहसुन, लौंग और कुछ कढ़ी पत्ते डालें
- छौंक में टमाटर और इमली का पानी डालें
- MAYORI'S CONSCIOUS RAS-SOI रसम मसाला डालें और इसे 5 से 7 min के लिए उबलने दें ।
- आवश्यक नमक डालें ।
- कटा हरा धनिया डालें और गैस बंद कर दें।
- रसम तैयार है