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CHENNAI'S RASAM

 

 

Ingredients

  • 2 small Tomatoes (chop and mash well with hands) ·        
  • 1 and 1/2 cups Water          
  • 1/2 tsp Turmeric powder       
  • 1 Small lemon size soaked in water Tamarind 
  • Coriander Leaves to garnish 
  • 2 tbsp MAYORI'S CONSCIOUS RAS-SOI Rasam Powder         
  • 1/2 tsp Mustard seeds     
  • A pinch of Turmeric       
  • Few Curry leaves         
  • 2 Garlic Cloves (roughly pounded with the peel)         
  • 10-15 curry leaves         
  • Salt to taste

Directions to Make

  • Add the mashed tomatoes to the tamarind water with turmeric powder.
  • In a kadai, heat 2 tsp of oil, add mustard seeds, hing, garlic cloves and few curry leaves.
  • As they splutter, pour the tomato and tamarind water.
  • Add MAYORI'S CONSCIOUS RAS-SOI Rasam Masala and let it boil for 5 to 7 minutes till the raw smell leaves.
  • Add required salt.
  • Add chopped coriander leaves and switch the gas off.

सामग्री

  • 2 छोटे टमाटर (काट लें और हाथों से अच्छी तरह से मसल लें)
  • 1 और 1/2 कप पानी        
  • 1/2 छोटा चम्मच हल्दी पाउडर
  • भीगी हुई इमली (एक नींबू जितनी)         
  • धनिया पत्ती गार्निश करने के लिए
  • 2 बड़े चम्मच MAYORI'S CONSCIOUS RAS-SOI रसम पाउडर
  • 1/2 छोटा राई         
  • एक चुटकी हल्दी         
  • 10-15 कुछ कढ़ी पत्ते      
  • 2 कली लहसुन          
  • नमक स्वादअनुसार

बनाने की विधि

  • इमली का पानी, हल्दी पाउडर के साथ मसला हुआ टमाटर डालिये।
  • एक कड़ाही में, 2 टीस्पून तेल गरम करें, सरसों के बीज, हिंग, लहसुन, लौंग और कुछ कढ़ी पत्ते डालें      
  • छौंक में टमाटर और इमली का पानी डालें       
  • MAYORI'S CONSCIOUS RAS-SOI रसम मसाला डालें और इसे 5 से 7 min के लिए उबलने दें ।      
  • आवश्यक नमक डालें ।      
  • कटा हरा धनिया डालें और गैस बंद कर दें।   
  • रसम तैयार है