Ingredients
- 250 gms baby Potatoes (washed, boiled, peeled and fried in oil).
- 100 gms Onions
- 200 gms Tomatoes
- 10 Cloves Garlic
- 1 Ginger
- 4 Green Chillies
- 1 tbsp MAYORI'S CONSCIOUS RAS-SOI Dum Aloo Masala
- 1 tsp Turmeric Powder
- 2 tbsps Oil or Ghee
- 1 tsp Cumin Seeds
- 1 pinch of Asafoetida
- ½ tsp Kasturi Methi
- ½ tsp Sugar
- Salt to taste
Directions to make
- Grind together and make paste of onions, tomatoes, garlic, ginger and chillies.
- Heat oil in a pan, add a little turmeric and red chilli powder.
- Add the tomato paste and fry till done.
- Now add 1 tbsp MAYORI'S CONSCIOUS RAS-SOI Dum Aloo Masala, 1/2 tsp sugar, 1/2 tsp kasturi methi and mix well. Add the potatoes and mix well.
- Add 1/2 cup water to adjust the consistency if required.
- Aloo Dum is ready
सामग्री
- 250 ग्राम बेबी आलू (धोया, उबला हुआ, तेल में तला हुआ)।
- 100 ग्राम प्याज
- 200 ग्राम टमाटर
- 10 कली लहसुन
- 1 अदरक
- 4 हरी मिर्च
- 1 बड़ा चम्मच MAYORI'S CONSCIOUS RAS-SOI दम आलू मसाला
- 1 चम्मच हल्दी पाउडर
- 2 टेबलस्पून तेल या घी
- 1 छोटा चम्मच जीरा
- 1 चुटकी हींग
- 1/4th चम्मच कसूरी मेथी
- 1/2th चम्मच चीनी
- नमक स्वादअनुसार
बनाने की विधि
- एक साथ प्याज, टमाटर, लहसुन, अदरक और मिर्च का पेस्ट बनाएं।
- एक पैन में तेल गरम करें, उसमें हल्दी और लाल मिर्च पाउडर डालें।
- टमाटर का पेस्ट डालें और भूनें।
- अब 1 बड़ा चम्मच MAYORI'S CONSCIOUS RAS-SOI दम आलू मसाला, 1/2 टीस्पून चीनी, 1/2 टीस्पून कस्तूरी मेथी डालकर अच्छी तरह मिलाएँ। आलू डालें और अच्छी तरह मिलाएँ।
- यदि आवश्यक हो तो स्थिरता के लिए 1/2 कप पानी डालें ।
- आलू दम तैयार है