My Cart

Close

KUTCHI DABELI

Recipes from Gujrat

 

Ingredients

  • 5 medium Potatoes (Boiled and mashed)
  • 6 tbsp Tamarind chutney
  • 5 tsp MAYORI'S CONSCIOUS RAS-SOI Dabeli Masala
  • Red chili powder-Add to taste
  • 5 tbsp Cooking Oil
  • 1 tsp Cumin Seeds
  • 1/3 tsp Asafoetida
  • 2 tsp Lemon Juice
  • 3/4 cup Nylon sev
  • 3/4 cup Pomegranate pearls
  • 4 tbsp Fresh Coriander
  • 5 tbsp Green chutney (thick) optional
  • 3/4 cup Water
  • 1 Cup Peanuts
  • 12 Buns/ Pav

Directions to make

  • Heat oil in a pan and add cumin and asafoetida.
  • Now add tamarind chutney, red chili powder and the mashed potatoes and mix well.
  • Now add MAYORI'S CONSCIOUS RAS-SOI Dabeli Masala, salt and about 1/2 cup water and mix well.
  • Switch off the heat and add chopped coriander in it and mix.
  • Slit open the pav and apply little tamarind chutney on one side.
  • Take 3-4 tbsps of potato mixture and apply on the pav.
  • Now put some masala peanuts over the potato mixture, the quantity of peanuts again depends on your preference.
  • Top it with some pomegranate pearls and fine sev.
  • Cover it with other top slice of pav(can apply green chutney on this side) and serve. Serve some fried green chilies with Dabeli.

सामग्री

  • 5 आलू (उबला और मसला हुआ)
  • 6 बड़े चम्मच इमली की चटनी
  • 5 चम्मच MAYORI'S CONSCIOUS RAS-SOI दाबेली मसाला
  • लाल मिर्च पाउडर- स्वादानुसार डालें
  • 5 बड़ा चम्मच कुकिंग ऑयल
  • 1 छोटा चम्मच जीरा
  • 1/3 चम्मच हींग
  • 2 चम्मच नींबू का रस
  • 3/4 कप नायलॉन सेव
  • 3/4 कप अनार मोती
  • 4 बड़ा चम्मच ताजा धनिया
  • 5 बड़े चम्मच हरी चटनी (मोटी) वैकल्पिक
  • 3/4 कप पानी
  • 1 कप मूंगफली
  • 12 पाव/ बन

बनाने की विधि

  • कढ़ाई में तेल गरम करें और जीरा और हींग डालें।
  • अब इमली की चटनी, लाल मिर्च पाउडर और मसले हुए आलू डालें और अच्छी तरह मिलाएँ।
  • अब MAYORI'S CONSCIOUS RAS-SOI दाबेली मसाला, नमक और लगभग 1/2 कप पानी डालें और अच्छी तरह मिलाएँ।
  • आंच बंद करें और उसमें कटा हरा धनिया डालें और मिलाएँ।
  • पाव खोलो और एक तरफ इमली की चटनी लगाएँ।
  • आलू मिश्रण के 3-4 टेबलस्पून लें और पाव पर लगाएँ।
  • अब आलू के मिश्रण के ऊपर कुछ मसाला मूंगफली डालें,मूंगफली की मात्रा फिर से आपकी पसंद पर निर्भर करती है।
  • कुछ अनार के मोती और सेव लगाएँ।
  • इसे पाव के अन्य शीर्ष स्लाइस के साथ कवर करें (इस तरफ हरी चटनी लगा सकते हैं) और परोसें।
  • दाबेली के साथ कुछ तली हुई हरी मिर्च परोसें।