Recipes from Gujrat
Ingredients
- 5 medium Potatoes (Boiled and mashed)
- 6 tbsp Tamarind chutney
- 5 tsp MAYORI'S CONSCIOUS RAS-SOI Dabeli Masala
- Red chili powder-Add to taste
- 5 tbsp Cooking Oil
- 1 tsp Cumin Seeds
- 1/3 tsp Asafoetida
- 2 tsp Lemon Juice
- 3/4 cup Nylon sev
- 3/4 cup Pomegranate pearls
- 4 tbsp Fresh Coriander
- 5 tbsp Green chutney (thick) optional
- 3/4 cup Water
- 1 Cup Peanuts
- 12 Buns/ Pav
Directions to make
- Heat oil in a pan and add cumin and asafoetida.
- Now add tamarind chutney, red chili powder and the mashed potatoes and mix well.
- Now add MAYORI'S CONSCIOUS RAS-SOI Dabeli Masala, salt and about 1/2 cup water and mix well.
- Switch off the heat and add chopped coriander in it and mix.
- Slit open the pav and apply little tamarind chutney on one side.
- Take 3-4 tbsps of potato mixture and apply on the pav.
- Now put some masala peanuts over the potato mixture, the quantity of peanuts again depends on your preference.
- Top it with some pomegranate pearls and fine sev.
- Cover it with other top slice of pav(can apply green chutney on this side) and serve. Serve some fried green chilies with Dabeli.
सामग्री
- 5 आलू (उबला और मसला हुआ)
- 6 बड़े चम्मच इमली की चटनी
- 5 चम्मच MAYORI'S CONSCIOUS RAS-SOI दाबेली मसाला
- लाल मिर्च पाउडर- स्वादानुसार डालें
- 5 बड़ा चम्मच कुकिंग ऑयल
- 1 छोटा चम्मच जीरा
- 1/3 चम्मच हींग
- 2 चम्मच नींबू का रस
- 3/4 कप नायलॉन सेव
- 3/4 कप अनार मोती
- 4 बड़ा चम्मच ताजा धनिया
- 5 बड़े चम्मच हरी चटनी (मोटी) वैकल्पिक
- 3/4 कप पानी
- 1 कप मूंगफली
- 12 पाव/ बन
बनाने की विधि
- कढ़ाई में तेल गरम करें और जीरा और हींग डालें।
- अब इमली की चटनी, लाल मिर्च पाउडर और मसले हुए आलू डालें और अच्छी तरह मिलाएँ।
- अब MAYORI'S CONSCIOUS RAS-SOI दाबेली मसाला, नमक और लगभग 1/2 कप पानी डालें और अच्छी तरह मिलाएँ।
- आंच बंद करें और उसमें कटा हरा धनिया डालें और मिलाएँ।
- पाव खोलो और एक तरफ इमली की चटनी लगाएँ।
- आलू मिश्रण के 3-4 टेबलस्पून लें और पाव पर लगाएँ।
- अब आलू के मिश्रण के ऊपर कुछ मसाला मूंगफली डालें,मूंगफली की मात्रा फिर से आपकी पसंद पर निर्भर करती है।
- कुछ अनार के मोती और सेव लगाएँ।
- इसे पाव के अन्य शीर्ष स्लाइस के साथ कवर करें (इस तरफ हरी चटनी लगा सकते हैं) और परोसें।
- दाबेली के साथ कुछ तली हुई हरी मिर्च परोसें।