My Cart

Close

MUMBAI'S PAV BHAJI

Ingredients
  • 500 gm peeled and roughly chopped Potatoes         
  • 100 gm Green Peas         
  • 500 gm Chopped Tomatoes         
  • 200 gm Butter         
  • 200 gm finely Chopped Onions         
  • 1/2 tsp Jeera         
  • 1 tsp Chilli powder         
  • 1 tbsp Garlic paste         
  • 4 tbsp MAYORI'S CONSCIOUS RASSOI Pav Bhaji Masala         
  • 1 Medium Chopped Capsicum         
  • 1/2 tsp Turmeric         
  • Salt to taste
Directions to make
  • In a pan add potatoes, peas, tomatoes, water and let it simmer and boil for 15-20 mins.
  • Mash the entire mixture properly with a masher, add a little water if needed.
  • In another pan or khadai add butter, onions, cumin powder, and garlic paste and chilli powder. Saute until done.
  • Add the capsicum, turmeric and MAYORI'S CONSCIOUS RASOI Pav Bhaji Masala.
  • Add the mashed pulp into the pan and mix it nicely and evenly.
  • Adjust the consistency by adding water if needed, and simmer on low flame for 10-15 minutes.
  • Apply butter on the pav and toast it on the flame.
सामग्री
  • 500 ग्राम कटे हुए आलू
  • 100 ग्राम मटर
  • 500 ग्राम कटा हुआ टमाटर
  • 200 ग्राम मक्खन
  • 200 ग्राम बारीक कटा प्याज
  • 1/2 छोटा चम्मच जीरा
  • 1 चम्मच मिर्च पाउडर
  • 1 बड़ा चम्मच लहसुन का पेस्ट
  • 4 बड़े चम्मच MAYORI'S CONSCIOUS RAS-SOI पाव भाजी मसाला
  • 1 शिमला मिर्च
  • 1/2 छोटा चम्मच हल्दी
  • नमक स्वादअनुसार
बनाने की विधि
  • पैन में आलू, मटर, टमाटर, पानी डालें 15-20 मिनट के लिए उबाल लें।
  • मैशर के साथ पूरे मिश्रण को अच्छी तरह से मैश करें, अगर ज़रूरत हो तो थोड़ा पानी डालें।
  • एक अन्य पैन में मक्खन, प्याज, जीरा पाउडर, लहसुन का पेस्ट और मिर्च पाउडर को पकाएं।
  • मिश्रण में शिमला मिर्च, हल्दी और MAYORI'S CONSCIOUS RAS-SOI पाव भाजी मसाला मिलाएं ।
  • पैन में मैश की हुई सब्जियाँ मिलाएं और इसे अच्छी तरह से और समान रूप से मिलाएं।
  • यदि आवश्यकता हो तो पानी डालकर 10-15 मिनट के लिए धीमी आंच पर उबालें।
  • पाव पर मक्खन लगाकर आंच पर चढ़ाएं।