Ingredients
- 500 gm peeled and roughly chopped Potatoes
- 100 gm Green Peas
- 500 gm Chopped Tomatoes
- 200 gm Butter
- 200 gm finely Chopped Onions
- 1/2 tsp Jeera
- 1 tsp Chilli powder
- 1 tbsp Garlic paste
- 4 tbsp MAYORI'S CONSCIOUS RASSOI Pav Bhaji Masala
- 1 Medium Chopped Capsicum
- 1/2 tsp Turmeric
- Salt to taste
Directions to make
- In a pan add potatoes, peas, tomatoes, water and let it simmer and boil for 15-20 mins.
- Mash the entire mixture properly with a masher, add a little water if needed.
- In another pan or khadai add butter, onions, cumin powder, and garlic paste and chilli powder. Saute until done.
- Add the capsicum, turmeric and MAYORI'S CONSCIOUS RASOI Pav Bhaji Masala.
- Add the mashed pulp into the pan and mix it nicely and evenly.
- Adjust the consistency by adding water if needed, and simmer on low flame for 10-15 minutes.
- Apply butter on the pav and toast it on the flame.
सामग्री
- 500 ग्राम कटे हुए आलू
- 100 ग्राम मटर
- 500 ग्राम कटा हुआ टमाटर
- 200 ग्राम मक्खन
- 200 ग्राम बारीक कटा प्याज
- 1/2 छोटा चम्मच जीरा
- 1 चम्मच मिर्च पाउडर
- 1 बड़ा चम्मच लहसुन का पेस्ट
- 4 बड़े चम्मच MAYORI'S CONSCIOUS RAS-SOI पाव भाजी मसाला
- 1 शिमला मिर्च
- 1/2 छोटा चम्मच हल्दी
- नमक स्वादअनुसार
बनाने की विधि
-
पैन में आलू, मटर, टमाटर, पानी डालें 15-20 मिनट के लिए उबाल लें।
-
मैशर के साथ पूरे मिश्रण को अच्छी तरह से मैश करें, अगर ज़रूरत हो तो थोड़ा पानी डालें।
-
एक अन्य पैन में मक्खन, प्याज, जीरा पाउडर, लहसुन का पेस्ट और मिर्च पाउडर को पकाएं।
-
मिश्रण में शिमला मिर्च, हल्दी और MAYORI'S CONSCIOUS RAS-SOI पाव भाजी मसाला मिलाएं ।
-
पैन में मैश की हुई सब्जियाँ मिलाएं और इसे अच्छी तरह से और समान रूप से मिलाएं।
-
यदि आवश्यकता हो तो पानी डालकर 10-15 मिनट के लिए धीमी आंच पर उबालें।
-
पाव पर मक्खन लगाकर आंच पर चढ़ाएं।