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PARANTHAS

Ingredients

  • 300 gms Wheat flour
  • 120 gm Besan
  • 2 Onions & Coriander
  • Ginger according to taste (optional)
  • 3-4 Green Chillies
  • 25 gms MAYORI'S CONSCIOUS RAS-SOI Parantha Masala

Directions to make

  • Take 300 gms of Wheat flour and 120 gm of Besan.
  • Add water and make a dough of it.
  • Take 2 onions, coriander, ginger according to the taste, 3-4 green chillies and 25 gms of MAYORI'S CONSCIOUS RAS-SOI PARANTHA MASALA and add this mixture to the dough.
  • Make hot and tasty paranthas and serve with butter or pickle.
  • Use this for Aloo and Gobi paranthas too.
  • Do not add salt or any other masala.

सामग्री

  • 300 ग्राम गेहूं का आटा
  • 120 ग्राम बेसन
  • 2 प्याज तथा धनिया
  • स्वाद के अनुसार अदरक (वैकल्पिक)
  • 3-4 हरी मिर्च
  • 25 ग्राम MAYORI'S CONSCIOUS RAS-SOI परांठा मसाला

बनाने की विधि

  • 300 ग्राम गेहूं का आटा और 120 ग्राम बेसन लें।
  • पानी डालकर उसका आटा बना लें।
  • स्वाद के अनुसार 2 प्याज, धनिया, अदरक लें, 3-4 हरी मिर्च और 25 ग्राम MAYORI'S CONSCIOUS RAS-SOI परांठा मासाला और इस मिश्रण को आटे में मिला दें।
  • गर्म और स्वादिष्ट परांठे बनाएं और मक्खन या अचार के साथ परोसें।
  • आलू और गोबी परांठे के लिए भी इसका इस्तेमाल करें।
  • नमक या कोई और मसाला न डालें।