Ingredients
- 300 gms Wheat flour
- 120 gm Besan
- 2 Onions & Coriander
- Ginger according to taste (optional)
- 3-4 Green Chillies
- 25 gms MAYORI'S CONSCIOUS RAS-SOI Parantha Masala
Directions to make
- Take 300 gms of Wheat flour and 120 gm of Besan.
- Add water and make a dough of it.
- Take 2 onions, coriander, ginger according to the taste, 3-4 green chillies and 25 gms of MAYORI'S CONSCIOUS RAS-SOI PARANTHA MASALA and add this mixture to the dough.
- Make hot and tasty paranthas and serve with butter or pickle.
- Use this for Aloo and Gobi paranthas too.
- Do not add salt or any other masala.
सामग्री
- 300 ग्राम गेहूं का आटा
- 120 ग्राम बेसन
- 2 प्याज तथा धनिया
- स्वाद के अनुसार अदरक (वैकल्पिक)
- 3-4 हरी मिर्च
- 25 ग्राम MAYORI'S CONSCIOUS RAS-SOI परांठा मसाला
बनाने की विधि
- 300 ग्राम गेहूं का आटा और 120 ग्राम बेसन लें।
- पानी डालकर उसका आटा बना लें।
- स्वाद के अनुसार 2 प्याज, धनिया, अदरक लें, 3-4 हरी मिर्च और 25 ग्राम MAYORI'S CONSCIOUS RAS-SOI परांठा मासाला और इस मिश्रण को आटे में मिला दें।
- गर्म और स्वादिष्ट परांठे बनाएं और मक्खन या अचार के साथ परोसें।
- आलू और गोबी परांठे के लिए भी इसका इस्तेमाल करें।
- नमक या कोई और मसाला न डालें।