My Cart

Close

PUNE'S MISAL PAV

Recipes from Maharashtra

 

Ingredients

  • 150 gms mixed Sprouts (red chana, white matar, chauli, green moong, moth) Soaked overnight, Boiled in cooker-3-4 whistles
  • 2 medium, finely chopped Onions
  • 4 medium chopped Tomatoes
  • 4-5 tbsp MAYORI'S CONSCIOUS RAS-SOI Misal Masala
  • 1/2 tsp Cumin seeds
  • 1 tsp Ginger-Garlic paste
  • Salt to taste
  • 2-3 chopped Green Chillies
  • Pinch of Turmeric
  • Salt as per taste

Directions to make

  • Heat oil in a khadai.
  • Fry the garlic, green chillies and ginger.
  • Then add the onions and tomatoes. Cook for 4-5 minutes.
  • Add 4-5 tbsp of MAYORI'S CONSCIOUS RAS-SOI Misal Masala.
  • Add the boiled sprouts along with the water. Add more water if required.
  • Boil for 10 minutes, until well cooked. Add Salt.
  • Serve with Ladipav, farsan, chopped onions and lemons

सामग्री

  • 150 ग्राम मिश्रित स्प्राउट्स (लाल चना, सफेद मटर, चौली, हरी मूंग, मोठ) रात भर भिगोए, कुकर में उबालें-3-4 सीटी
  • 2 मध्यम, बारीक कटा हुआ प्याज
  • 4 मध्यम कटा हुआ टमाटर
  • 4-5 बड़े चम्मच MAYORI'S CONSCIOUS RAS-SOI मिसल मसाला
  • 1/2 छोटा चम्मच जीरा
  • 1 चम्मच अदरक-लहसुन का पेस्ट
  • स्वादानुसार नमक
  • 2-3 कटी हुई हरी मिर्च
  • चुटकी भर हल्दी
  • नमक स्वादअनुसार

बनाने की विधि

  • एक कढ़ाई में तेल गरम करें।
  • लहसुन, हरी मिर्च और अदरक को भूनें।
  • फिर प्याज और टमाटर डालें। 4-5 मिनट तक पकाएं।
  • MAYORI'S CONSCIOUS RAS-SOI मिसल मसाला के 4-5 बड़े चम्मच मिलाएँ।
  • पानी के साथ उबले हुए स्प्राउट्स मिलाएं। आवश्यकता हो तो और पानी डालें।
  • अच्छी तरह से पकने तक 10 मिनट तक उबालें। नमक मिलाएं
  • पाव, फरसन, कटा हुआ प्याज और नींबू के साथ परोसें