Recipes from Maharashtra
Ingredients
- 150 gms mixed Sprouts (red chana, white matar, chauli, green moong, moth) Soaked overnight, Boiled in cooker-3-4 whistles
- 2 medium, finely chopped Onions
- 4 medium chopped Tomatoes
- 4-5 tbsp MAYORI'S CONSCIOUS RAS-SOI Misal Masala
- 1/2 tsp Cumin seeds
- 1 tsp Ginger-Garlic paste
- Salt to taste
- 2-3 chopped Green Chillies
- Pinch of Turmeric
- Salt as per taste
Directions to make
- Heat oil in a khadai.
- Fry the garlic, green chillies and ginger.
- Then add the onions and tomatoes. Cook for 4-5 minutes.
- Add 4-5 tbsp of MAYORI'S CONSCIOUS RAS-SOI Misal Masala.
- Add the boiled sprouts along with the water. Add more water if required.
- Boil for 10 minutes, until well cooked. Add Salt.
- Serve with Ladipav, farsan, chopped onions and lemons
सामग्री
- 150 ग्राम मिश्रित स्प्राउट्स (लाल चना, सफेद मटर, चौली, हरी मूंग, मोठ) रात भर भिगोए, कुकर में उबालें-3-4 सीटी
- 2 मध्यम, बारीक कटा हुआ प्याज
- 4 मध्यम कटा हुआ टमाटर
- 4-5 बड़े चम्मच MAYORI'S CONSCIOUS RAS-SOI मिसल मसाला
- 1/2 छोटा चम्मच जीरा
- 1 चम्मच अदरक-लहसुन का पेस्ट
- स्वादानुसार नमक
- 2-3 कटी हुई हरी मिर्च
- चुटकी भर हल्दी
- नमक स्वादअनुसार
बनाने की विधि
- एक कढ़ाई में तेल गरम करें।
- लहसुन, हरी मिर्च और अदरक को भूनें।
- फिर प्याज और टमाटर डालें। 4-5 मिनट तक पकाएं।
- MAYORI'S CONSCIOUS RAS-SOI मिसल मसाला के 4-5 बड़े चम्मच मिलाएँ।
- पानी के साथ उबले हुए स्प्राउट्स मिलाएं। आवश्यकता हो तो और पानी डालें।
- अच्छी तरह से पकने तक 10 मिनट तक उबालें। नमक मिलाएं।
- पाव, फरसन, कटा हुआ प्याज और नींबू के साथ परोसें