My Cart

Close

RAJMA

Ingredients

  • 250 gms Rajma (to be Soaked for 8 hours)
  • 50 gms ghee/oil
  • 100 gms Onion
  • 150 gms Tomato
  • 1 grated Ginger
  • 2-3 cloves Garlic
  • 20 gms of MAYORI'S CONSCIOUS RAS-SOI Rajma Masala
  • 1 tsp cumin / jeera
  • ¼ tsp turmeric
  • 1 tsp kashmiri red chilli powder
  • 1 tsp coriander powder
  • 1 tsp kasuri methi
  • Salt to taste

Directions to make

  • Boil 250 gms Rajma in a pressure cooker for 4-5 whistles
  • Keep water aside to be added later
  • Add 50 gms of ghee/oil in a pan.
  • Now add Garlic, Ginger Onions, Tomato and green chillies, wait until its golden brown.
  • Add salt and 20 gms of MAYORI'S CONSCIOUS RAS-SOI Rajma Masala according to taste.
  • Fry till its done.
  • Now add boiled rajma with the water to it.
  • Cook for 10-15 min at slow flame.
  • The rajma is ready to be served.

सामग्री

  • 250 ग्राम राजमा (8 घंटे के लिए भिगोएं)
  • 50 ग्राम घी / तेल
  • 100 ग्राम प्याज
  • 150 ग्राम टमाटर
  • 1 कसा हुआ अदरक
  • 2-3 कली लहसुन
  • 20 ग्राम MAYORI'S CONSCIOUS RAS-SOI राजमा मसाला
  • 1 चम्मच जीरा / जीरा
  • ¼ चम्मच हल्दी
  • 1 छोटा चम्मच कश्मीरी लाल मिर्च पाउडर
  • 1 चम्मच धनिया पाउडर
  • 1 चम्मच कसूरी मेथी
  • नमक स्वादअनुसार

बनाने की विधि

  • 250 ग्राम राजमा को प्रेशर कुकर में 4-5 सीटी के लिए उबालें
  • बाद के लिये उबला हुआ पानी अलग रखें
  • एक पैन में 50 ग्राम घी / तेल डालें।
  • अब लहसुन, अदरक, प्याज, टमाटर और हरी मिर्च डालें, उसके सुनहरे भूरे होने तक पकाएं
  • स्वाद के अनुसार नमक और 20 ग्राम MAYORI'S CONSCIOUS RAS-SOI राजमा मसाला डालें।
  • फ्राई करें।
  • अब इसमें उबले हुए राजमा  तथा पानी के साथ मिलाएं।
  • धीमी आंच पर 10-15 मिनट तक पकाएं।
  • राजमा परोसने के लिए तैयार है।