This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

♡ We are welcoming you ♡ with a 5% off on your first order. Use code NEWMAYORI

RAJMA

RAJMA

Ingredients

  • 250 gms Rajma (to be Soaked for 8 hours)
  • 50 gms ghee/oil
  • 100 gms Onion
  • 150 gms Tomato
  • 1 grated Ginger
  • 2-3 cloves Garlic
  • 20 gms of MAYORI'S CONSCIOUS RAS-SOI Rajma Masala
  • 1 tsp cumin / jeera
  • ¼ tsp turmeric
  • 1 tsp kashmiri red chilli powder
  • 1 tsp coriander powder
  • 1 tsp kasuri methi
  • Salt to taste

Directions to make

  • Boil 250 gms Rajma in a pressure cooker for 4-5 whistles
  • Keep water aside to be added later
  • Add 50 gms of ghee/oil in a pan.
  • Now add Garlic, Ginger Onions, Tomato and green chillies, wait until its golden brown.
  • Add salt and 20 gms of MAYORI'S CONSCIOUS RAS-SOI Rajma Masala according to taste.
  • Fry till its done.
  • Now add boiled rajma with the water to it.
  • Cook for 10-15 min at slow flame.
  • The rajma is ready to be served.

सामग्री

  • 250 ग्राम राजमा (8 घंटे के लिए भिगोएं)
  • 50 ग्राम घी / तेल
  • 100 ग्राम प्याज
  • 150 ग्राम टमाटर
  • 1 कसा हुआ अदरक
  • 2-3 कली लहसुन
  • 20 ग्राम MAYORI'S CONSCIOUS RAS-SOI राजमा मसाला
  • 1 चम्मच जीरा / जीरा
  • ¼ चम्मच हल्दी
  • 1 छोटा चम्मच कश्मीरी लाल मिर्च पाउडर
  • 1 चम्मच धनिया पाउडर
  • 1 चम्मच कसूरी मेथी
  • नमक स्वादअनुसार

बनाने की विधि

  • 250 ग्राम राजमा को प्रेशर कुकर में 4-5 सीटी के लिए उबालें
  • बाद के लिये उबला हुआ पानी अलग रखें
  • एक पैन में 50 ग्राम घी / तेल डालें।
  • अब लहसुन, अदरक, प्याज, टमाटर और हरी मिर्च डालें, उसके सुनहरे भूरे होने तक पकाएं
  • स्वाद के अनुसार नमक और 20 ग्राम MAYORI'S CONSCIOUS RAS-SOI राजमा मसाला डालें।
  • फ्राई करें।
  • अब इसमें उबले हुए राजमा  तथा पानी के साथ मिलाएं।
  • धीमी आंच पर 10-15 मिनट तक पकाएं।
  • राजमा परोसने के लिए तैयार है।

Cart

Congratulations! Your order qualifies for free shipping You are just Rs. 1,999 away from FREE SHIPPING in India!
No more products available for purchase