Ingredients
- 250 gms Rajma (to be Soaked for 8 hours)
- 50 gms ghee/oil
- 100 gms Onion
- 150 gms Tomato
- 1 grated Ginger
- 2-3 cloves Garlic
- 20 gms of MAYORI'S CONSCIOUS RAS-SOI Rajma Masala
- 1 tsp cumin / jeera
- ¼ tsp turmeric
- 1 tsp kashmiri red chilli powder
- 1 tsp coriander powder
- 1 tsp kasuri methi
- Salt to taste
Directions to make
- Boil 250 gms Rajma in a pressure cooker for 4-5 whistles
- Keep water aside to be added later
- Add 50 gms of ghee/oil in a pan.
- Now add Garlic, Ginger Onions, Tomato and green chillies, wait until its golden brown.
- Add salt and 20 gms of MAYORI'S CONSCIOUS RAS-SOI Rajma Masala according to taste.
- Fry till its done.
- Now add boiled rajma with the water to it.
- Cook for 10-15 min at slow flame.
- The rajma is ready to be served.
सामग्री
- 250 ग्राम राजमा (8 घंटे के लिए भिगोएं)
- 50 ग्राम घी / तेल
- 100 ग्राम प्याज
- 150 ग्राम टमाटर
- 1 कसा हुआ अदरक
- 2-3 कली लहसुन
- 20 ग्राम MAYORI'S CONSCIOUS RAS-SOI राजमा मसाला
- 1 चम्मच जीरा / जीरा
- ¼ चम्मच हल्दी
- 1 छोटा चम्मच कश्मीरी लाल मिर्च पाउडर
- 1 चम्मच धनिया पाउडर
- 1 चम्मच कसूरी मेथी
- नमक स्वादअनुसार
बनाने की विधि
- 250 ग्राम राजमा को प्रेशर कुकर में 4-5 सीटी के लिए उबालें
- बाद के लिये उबला हुआ पानी अलग रखें
- एक पैन में 50 ग्राम घी / तेल डालें।
- अब लहसुन, अदरक, प्याज, टमाटर और हरी मिर्च डालें, उसके सुनहरे भूरे होने तक पकाएं।
- स्वाद के अनुसार नमक और 20 ग्राम MAYORI'S CONSCIOUS RAS-SOI राजमा मसाला डालें।
- फ्राई करें।
- अब इसमें उबले हुए राजमा तथा पानी के साथ मिलाएं।
- धीमी आंच पर 10-15 मिनट तक पकाएं।
- राजमा परोसने के लिए तैयार है।